Hoornse VVD verbaasd over aanslag reclamebelasting

geplaatst in: Nieuws | 0

Een open brief aan het college van burgemeester en wethouders: 

Geacht college,

Via signalen van onze ondernemers hebben wij vernomen dat de eerste aanslagen van de reclamebelastingen al op de mat zijn gevallen. De VVD is verbaasd dat deze aanslag is verzonden, met name omdat in december nog met de raad is afgesproken coulant op te treden richting onze ondernemers. Wij begrijpen dan ook dat zij hier erg van zijn geschrokken.

Wij als Hoornse VVD zijn op zoek naar iedere mogelijkheid om ervoor te zorgen dat onze ondernemers zich door deze verschrikkelijke tijd heen kunnen vechten.

Wij als Hoornse VVD zijn op zoek naar iedere mogelijkheid om ervoor te zorgen dat onze ondernemers zich door deze verschrikkelijke tijd heen kunnen vechten. Wij vragen u dan ook een reactie te sturen richting de ondernemers dat met het verzenden van deze aanslag iets mis is gegaan. Ook willen wij u op het hart drukken in overweging te nemen of het niet verstandig is bedrijven die de afgelopen maanden noodgedwongen niet open konden gaan de mogelijkheid te bieden deze aanslag niet op te leggen. Hiervoor zouden wat onze fractie betreft de resterende middelen gebruikt kunnen worden uit het Coronanoodfonds. Want ook na de crisis zullen deze ondernemers de tijd nodig hebben om weer op te kunnen starten, en daarvoor hebben zij deze middelen keihard nodig. 

Samen sterk uit deze crisis vraagt ook om solidariteit.

Samen sterk uit deze crisis vraagt ook om solidariteit. De gevolgen van de corona zijn voor de ondernemers niet gelijk. Mogelijk dat u ook in gesprek met de ondernemers kunt bekijken op welke wijze ook de ondernemers onderling elkaar kunnen ondersteunen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat u deze suggesties wilt overwegen en ook in uitvoering wilt brengen.

Met hartelijke groet,

Mitchel Sluis (Commissielid VVD)
Chris de Meij (Fractievoorzitter VVD)