Nieuwbouw voor starters

geplaatst in: Nieuws | 0

VVD Hoorn is trots dat het gelukt is om 12 starterswoningen te realiseren in de Bangert & Oosterpolder (NHD, zaterdag 19 juni 2021). Daarmee wordt de afspraak tussen gemeente en projectontwikkelaars nagekomen dat 5% van de te bouwen woningen extra betaalbaar moeten zijn.

De woningen komen ook bij de starters terecht door maatwerk in de aankoopvoorwaarden: maximaal gezamenlijk inkomen, een zelfbewoningsplicht en een maximale doorverkoopprijs. Eerder heeft VVD Hoorn mede aan de basis gestaan van de starterslening. Met een prijs van € 173.900 wordt de droom van een eigen huis voor 12 starters werkelijkheid. Alles komt hiermee samen waar VVD Hoorn zich de afgelopen jaren sterk voor heeft gemaakt.

Om de bouwproductie in onze regio veilig te stellen is er twee jaar geleden een woondeal gesloten voor de bouw van 60.000 woningen. Namens het college is wethouder Marjon van der Ven (Wonen, VVD) de trekker van de woondeal. Deze woondeal wacht nog op een handtekening van minister Kasja Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarna de bouw gestart kan worden. Tweede Kamerlid Daniel Koerhuis (VVD) heeft de minister met klem verzocht de deal te tekenen zodat we meer kunnen bouwen, bouwen, bouwen!

Bron/copyright van de afbeelding: Artikel in het Noordhollands Dagblad