Hoorn moet meer stad worden!

geplaatst in: Nieuws | 0

Hoorn staat voor een keuze uit twee richtingen: doorgaan op de huidige weg (‘afronden’ van de huidige stad) met een afnemend draagvlak voor (maatschappelijke) voorzieningen. De VVD kiest voor een ontwikkelende gemeente die groeit en bloeit, waarvan het voorzieningenniveau op peil blijft en waarvan de bevolking in balans is doordat vergrijzing wordt tegengegaan. 

Meer stad houdt in bouwen voor onze jongeren en voor de doorstroming. Het is van belang dat we jongeren vanuit de gehele regio weten te binden. Zij vertrekken na de studie dan niet naar de overvolle en dure randstad. Er zal daarom zo snel mogelijk meer, hogere en betaalbare woningen gebouwd moeten worden voor deze doelgroep. Wij zien voldoende mogelijkheden rondom het station maar ook op de locatie De Nieuwe Steen voor woningbouw. Beide locaties zijn nabij voorzieningen (binnenstad en Huesmolen) die daardoor een nieuwe impuls krijgen. 

Meer stad betekent ook een ondergrondse parkeerplaats rondom het station met voldoende plekken voor onze bezoekers. Een parkeerplaats die een verbinding legt tussen de noord -en zuid kant van het station (transferium en Noorderveemarkt). Bezoekers kunnen dan via de Maelsonstraat gelijk de parkeergarage inrijden en met de roltrap kom je dan gelijk in de stad dan op de Veemarkt of bij de Kleine Noord uit.

Vanzelfsprekend houdt meer stad ook in een uitstekende verbinding van het openbaar vervoer richting Amsterdam, Schiphol maar ook richting Lelystad. Met het oog op de komst van Lelystad Airport zal er wat de VVD betreft meer geïnvesteerd moeten worden in verbetering van de verbindingen van- en naar Lelystad.